Renovera lilla altanen

 Idag fick jag ett tokryck. Häromdagen började jag att olja in trädäcket med Herdins Tjärolja. Burken tog slut efter några plankor och idag har jag fått hem mer olja. Jag skulle precis fortsätta med oljningen, när jag inser att staketet behöver bytas. Du vet känslan när man oljar däcket och inte kommer åt överallt eftersom staketet är ivägen. Hur jag än bär mig åt kommer det att fattas olja där staketet stått. Det är bara att ta tjuren i hornen och montera ned staketet, innan jag går på med oljan.

När jag väl kommit så långt inser jag att det dessutom vore snyggare om jag stänger trappstegen, så jag tog restbitar av tryckt virke och byggde för öppningarna. 

Jag har nu gjort klart trappan, målat svarta sidor och ska olja klart trädäcket ikväll. Fler bilder kommer på nästa inlägg. 


RENOVERING DAG 2:

Då var jag klar för dagen med renoveringen. 

  • Målat sidor och detaljer svarta. 
  • Oljat trädäcket och trappan med Herdins tjärolja vitrolgrå.  

Behöver jag säga att det doftar ljuvligt om tjäroljan?

Nästa steg är att bygga ett nytt räcke och en grind. Vi vill kunna ha dörren öppen så att vår hund Rambo kan springa ut om han vill, utan att kunna rymma ut på gatan.

Det här är en terrass i söderläge som vetter emot gatan. Den är underbar att använda främst på våren när solen börjar värma.


RENOVERING DAG 3:

Ny dag, friska krafter, eller nåt. Idag har jag lagt många timmar på att handla hem byggvaror samt att städa och bygga.


Tänka sig att Bygg Max hade allt på min shoppinglista i lager. Först trodde jag att de bara hade böjda lockläkt 22x45 kvar, så jag lyckades få personalen att leta fram flera, bara för att sedan finna dem på hyllan ovanför. Lite pinsamt, men de hade ändrat designen på dem dessutom. 
Massor med varor är slut, men inte det jag behöver. Idag är en lyckodag!


Stolpskorna utplacerade för att se hur det kommer att bli. Fick godkänt av regeringen. Jag tror det kommer att bli bra det här!Uppreglat och klart, eller vad det nu heter. Nu är ryggen trött och behöver vila tills en annan dag. Kvar att göra är att måla spjälor svarta och att sätta dit dem. Sen ska grinden byggas också. Några dagars jobb kvar med andra ord. 


RENOVERING DAG 4:

Igår startade jobbet igen efter en lång och skön semester. Blandade känslor att vara tillbaks igen, tråkigt att lediga vardagarna är över, men kul att vara tillbaks på jobbet som jag trivs otroligt bra med. 

Renoveringen här hemma blir såklart lidande med minskat antal tillgängliga timmar, men vi kämpar på ändå. Igår hann jag med att måla en hel del och ikväll ska det byggas lite igen. 


Så här långt kom jag idag. Allt är målat och det sista ligger och väntar på morgondagens byggpass.


Ramen till grinden är spikad. Imorgon klär jag den med spjälor. Det ska bli så härligt när allt är klart och Rambo får en ny liten "gård" att vara i, tillsammans med oss, utan koppel.


RENOVERING DAG 5:

Ikväll utlovades det åska och regn, men bara åska levererades. Sista dagarna med värmebölja dessutom. Renoveringen gick snabbare än förväntat ikväll.


Så här blev det till slut. Idag har jag spikat upp alla spjälor, skruvat upp grinden, bättringsmålat både här och där. Nu är det färdigt, så när som på att färgen ska torka klart. I morgon får Rambo tillgång till sin nypiffade uteplats, tillsammans med resten av familjen. 

Vad blir nästa projekt? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Polarbröd - det blev inte som de tänkt sig

Hemma igen efter Ullared