Renovera garagefront

 Nu är det dags för nästa projekt. Från början var tanken att jag skulle byta fronten redan förra året, men energin försvann, och nu har den hittat tillbaks igen.

Jag har för vana att missa fotograferandet innan jag river, men inte den här gången!Denna fula front har vi sett i 12 år nu. För några år sedan var den brunmålad till och med. 
Dörrarna ska bort. Ett fönster ska in och en ny mindre dörr likaså. Fortsättning följer!


RENOVERINGSDAG 2:

Då var vi på gång på riktigt. Det gäller att planera dagarna ordentligt om man inte vill bli ståendes med ett vidöppet garage på natten.


Här ovan har jag monterat ned högra dörrparet. Det gick enkelt, men dörrarna vägde väldans mycket. Därefter reglade jag upp i dörröppningen och måttade in var fönstret ska sitta. Planen är att bygga ett rum där fönstret sitter, för övervintrande växter. 


Nu har den ena asfaltboarden kommit på plats, enligt gamla byggsättet. Därefter ska panelen dit utanpå boarden. Vi lägger även lockläkt på en gång. 


RENOVERINGSDAG 3:

Idag gjorde jag klart högra sidan. Helt igenbommat och även grundmålat.

Nu börjar det likna något. Skönt att slippa de gamla dörrarna. Väggen ska bli svart om nån dag eller två. Det blir vita foder runt fönstret. Grundfärgen var riktigt seg att måla med.

Hann även med att jobba med vänstra sidan. Så här ser det ut med dörren på plats. Jag tror nya dörren stått i garaget och väntat i snart två år...

RENOVERINGSDAG 4:

Sista öppningen ska bli klar nu. Känslan när man tagit ur dörrarna är fantastiskt härlig. Lika härlig som när man varit på tippen och kastat ett fullt lass.Före och efter-bilder på väggen. Oj vad bra att ha saker man samlar på sig. 

Nu är det dags för grundfärg och färg på hela fronten. Vi ses snart igen!


RENOVERINGSDAG 5:

Då var det färdigsågat. Det känns skönt att kunna packa undan sågen och städa undan spillbitar och virke. Nu återstår målning av utsidan och isolering av insidan. 


Det börjar ordna sig. Nu återstår en strykning till med målarfärg och uppsättning av listerna runt fönstret och dörren. Det finns hopp om att även det här blir klart nån dag. Ännu en tripp till tippen ikväll skulle inte skada. Hej och hå!

RENOVERINGSDAG 6: 

Sista bilderna från garagefrontsrenoveringen. Nu är det grundat 1 gång och målat 2 gånger. Det blir en strykning till med vita färgen, när tid finnes och regnet håller sig på behörigt avstånd. 


Så här blev det till slut. Nu kan vintern komma bäst den vill. Hej och hå! Dags att varva ner lite och hinna med allt annat som blivit liggande. Sen tar jag tag i innerväggarna...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Polarbröd - det blev inte som de tänkt sig

Renovera lilla altanen

Hemma igen efter Ullared