FortsÀtt till huvudinnehÄll

HĂ€ndelsernas dag 😃

 Idag Ă€r verkligen dagen dĂ„ allt ska ske. Vi har vĂ€ntat lĂ€nge pĂ„ en operationstid för Eivas knĂ€, och idag var det dagen D. Upp klockan 05:00 för att Ă„ka till Stockholm och Ortopediska huset vid Globen. Operationen gick bra, klart före lunch. Nu vila, trĂ€ning och kontroller. Hem igen imorgon. DĂ€refter tre mĂ„naders sjukskrivning.

Efter jobbet stannade jag vid Synoptik och hĂ€mtade upp mina nya glasögon. Det blev progressiva den hĂ€r gĂ„ngen, sĂ„ nu mĂ„ste jag vĂ€nja mig med dem. Tog Ă€ven ett par solglasögon i samma styrka. Lite trÀning och möblering pÄ kvÀllen inför Eivas hemkomst, sÄ var kvÀllen hÀr. Happy monday!


Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Polarbröd - det blev inte som de tÀnkt sig

Även om jag Ă€r mer Skogaholmsfantast eftersom jag bor i Eskilstuna, tycker jag sjĂ€lvklart att det Ă€r djupt tragiskt att Polarbrödsfabriken brunnit ned. Massor med arbetstillfĂ€llen har tillfĂ€lligt försvunnit och jag hoppas att de bygger upp anlĂ€ggningen sĂ„ fort de kan. HĂ€r Ă€r Polarbröds nya reklamfilm som skulle pusha för nya maskinparken - vĂ€rd 150 miljoner. Shit happens brukar man sĂ€ga. Det stĂ€mmer bra i det hĂ€r fallet. Tragiskt pĂ„ alla sĂ€tt.

Garagefront 2

DÄ var vi pÄ gÄng pÄ riktigt. Det gÀller att planera dagarna ordentligt om man inte vill bli stÄendes med ett vidöppet garage pÄ natten.
HĂ€r ovan har jag monterat ned högra dörrparet. Det gick enkelt, men dörrarna vĂ€gde vĂ€ldans mycket. DĂ€refter reglade jag upp i dörröppningen och mĂ„ttade in var fönstret ska sitta. Planen Ă€r att bygga ett rum dĂ€r fönstret sitter, för övervintrande vĂ€xter. 
Nu har den ena asfaltboarden kommit pÄ plats, enligt gamla byggsÀttet. DÀrefter ska panelen dit utanpÄ boarden. Vi lÀgger Àven locklÀkt pÄ en gÄng.

Renovera lilla altanen 1(5)

Idag fick jag ett tokryck. HĂ€romdagen började jag att olja in trĂ€dĂ€cket med Herdins TjĂ€rolja. Burken tog slut efter nĂ„gra plankor och idag har jag fĂ„tt hem mer olja. Jag skulle precis fortsĂ€tta med oljningen, nĂ€r jag inser att staketet behöver bytas. Du vet kĂ€nslan nĂ€r man oljar dĂ€cket och inte kommer Ă„t överallt eftersom staketet Ă€r ivĂ€gen. Hur jag Ă€n bĂ€r mig Ă„t kommer det att fattas olja dĂ€r staketet stĂ„tt. Det Ă€r bara att ta tjuren i hornen och montera ned staketet, innan jag gĂ„r pĂ„ med oljan. NĂ€r jag vĂ€l kommit sĂ„ lĂ„ngt inser jag att det dessutom vore snyggare om jag stĂ€nger trappstegen, sĂ„ jag tog restbitar av tryckt virke och byggde för öppningarna. Jag har nu gjort klart trappan, mĂ„lat svarta sidor och ska olja klart trĂ€dĂ€cket ikvĂ€ll. Fler bilder kommer pĂ„ nĂ€sta inlĂ€gg.